Hoe reserveren?

De terreinreservatie bij Tennisclub Zomergem gebeurt via een online reserveringssysteem op de website van Tennis Vlaanderen.

Inloggen

Ga naar de website van Tennis Vlaanderen. Tik je Tennis Vlaanderen lidnummer en paswoord in (te vinden op je elektronische Tennis Vlaanderen lidkaart). Je krijgt je spelersdashboard te zien, via het blokje “Terreinreservatie” kan je een reservatie maken.

Maak een reservatie

Selecteer eerst de datum wanneer je wil reserveren. Klik daarna op een vrij uur (groen) en je krijgt een scherm te zien waarin de reservatie kan gemaakt worden. Naast je naam kan je kiezen met welke ledengroep je wil reserveren.

Reservatie vóór 18.00u

Om overdag een uur te reserveren kies je “reservatie voor 18.00u”. Reserveren op vrije uren kan zoveel je wil.

Reservatie na 18.00u (prime uren)
Om ’s avonds een uur te reserveren kies je “reservatie na 18.00u”. Dit kan je maximum 14 dagen vooraf doen. Wanneer je een uur gereserveerd hebt, kan je 2 maal een volgende keer reserveren, maar dit enkel 48 uur na iedere reservatie. Het is bv. niet mogelijk om voor 3 opeenvolgende weken tegelijkertijd een uur te reserveren omdat je maar 14 dagen op voorhand kan reserveren. Twee uur na elkaar op dezelfde avond reserveren is ook niet mogelijk. We willen iedereen de kans laten om gebruik te maken van de prime uren.

Reservatie volgende dag
Dit doe je maximum 1 dag vooraf of op de dag waarop je wil spelen zelf. Reserveren op vrije uren kan zoveel je wil. Hier kies je voor “reservatie volgende dag”.

Tennispartner toevoegen
Voordat je de reservatie afrondt, dien je minstens 1 medespeler in te geven. Rechts naast speler 1 en je naam en de reservatiegroep die je koos, klik je op de plus en vul je bij “speler 2” de naam van je medespeler in.

Reservatie bevestigen
Klik op “Opslaan” om de reservatie te bevestigen. Indien je een bepaalde overtreding op de clubregels maakt (bv. teveel reservaties), krijg je een foutmelding met de reden. Is je reservatie in orde, dan wordt deze onmiddellijk bewaard. De uren die voorbehouden worden voor lessen, interclub en tornooien zullen in dit elektronisch systeem speciaal aangeduid worden. Door op opslaan te klikken worden de nodige controles uitgevoerd. In het reservatiescherm kan je ook klikken op reservaties die je zelf hebt gemaakt (dus waar je als eerste persoon van de reservatie staat). Op deze manier kan je de reservatie wijzigen of verwijderen.

Tot slot dringen we erop aan dat wie niet op het gereserveerde uur kan spelen, deze reservatie dan ook verwijdert. Zo vermijden we dat gereserveerde terreinen toch vrij blijven liggen!

Wie nog een extra woordje uitleg wil kan bellen naar Ronny Bonne: 09 372 97 14, of mailen naar ronny.bonne@telenet.be