Laddercompetitie 2019

Omdat we graag onze leden aan het tennissen brengen, elkaar nog beter willen leren kennen en naast de tornooien met vaste dagen ook een alternatief willen bieden, stellen we jullie de TCZ laddercompetitie voor.

Ideaal voor iemand die geen zin/tijd heeft om in de officiële competitie te spelen en de perfecte reden om iemand minder gekend uit te dagen en een balletje te slaan. Dit concept biedt mogelijkheden voor mensen met onregelmatige uren om gelijken te vinden en alsnog te kunnen tennissen. Het is ook een uitgelezen moment om eens kennis te maken met de jeugdspelers, om dan na de match nog eventjes na te praten in de TCZ-bar of de cafetaria van de sporthal.

De TCZ laddercompetitie is een vrijblijvende competitie voor iedereen vanaf geboortejaar 2006. Gedurende het volledige seizoen (van mei t.e.m. september) kunnen leden elkaar uitdagen om een enkel te spelen.

Er worden twee afzonderlijke lijsten gemaakt, daarbij wordt geen rekening gehouden met de klassementen. De lijsten zijn gemengd, heren en dames spelen tegen elkaar.

Uitdagen en uitgedaagd worden
Iedereen kan iemand tot 7 plaatsen boven zich uitdagen en tot 3 plaatsen onder zich.
Je spreekt onderling af wanneer je kan spelen en reserveert een terrein.

Een match bestaat uit 2 winnende sets naar 4 games:
– bij 3-3 wordt nog een 7e game gespeeld, geen tie-break
– bij 1-1 in setstand wordt nog tot 2 winnende games gespeeld

De match wijkt af van het reguliere, met als doel de wedstrijd in één uur af te ronden, de tijd waarvoor een terrein gereserveerd wordt.

Na de match
Graag een e-mail sturen naar devuyst.fien@gmail.com
Onderwerp: TCZ laddercompetitie
Inhoud: lijst 1of 2: speler A – speler B: met de setstanden

Matchen die gespeeld worden i.k.v. het cavaclubtornooi, open tornooi, … worden niet meegeteld voor de TCZ laddercompetitie.

Update
Elke drie weken wordt een update gemaakt van de lijst, waarbij de gespeelde wedstrijden in rekening worden gebracht:
– bij winst: 3 punten
– bij verlies in 3 sets: 2 punten
– bij verlies in 2 sets: 1 punt

De uiteindelijke winnaar maken we bekend op het evenement ‘afsluiten zomerseizoen van jeugd en volwassenen’ op zaterdag 28 september 2019.

Hoe deelnemen?
Schrijf vóór maandag 22 april 2019 in via onderstaand inschrijvingsformulier.
Spelers die later op het seizoen nog willen inschrijven kunnen dit op dezelfde manier, tot 15 september 2019.

Bij vragen contacteer Fien Devuyst via 0498 49 97 70 of devuyst.fien@gmail.com.

Veel tennisplezier!

Fien Devuyst