Zomercompetitie 2020

Het buitenseizoen komt in zicht en daarom willen we jullie graag al warm maken voor de zomercompetitie.

Er zijn geen aanpassingen in vergelijkingen met vorig jaar. Hieronder staat alles nog eens grondig uitgelegd (een samenvatting vind je hier).

Aantal speeldagen: 10
Start vrijdag 24 april en einde vrijdag 3 juli met finales.
Op de vrijdagen na de zomervakantie zijn er vrije dubbelavonden.

Aantal reeksen: 2
Reeks I: 25-110 punten en reeks II: 3-20 punten. Enkelklassement telt.
Reeks I telt 4 ploegen (1 grote poule) en reeks II telt 8 ploegen (2 poules van 4).
Per reeks is er een poulefase met een daaropvolgende knock-outfase.
Gedurende de poulefase speel je tegen elke ploeg die in jouw poule zit. De winnaars van de poules zijn daarna reekshoofd bij de knock-outfase. In totaal speelt dus elke ploeg minimaal vier keer (3 keer in de poules en minstens 1 keer in de knock-outfase).

Ploegensamenstelling en wedstrijdverloop
Ploegensamenstelling per ontmoeting: 2 dubbel heren, 1 dubbel dames en 1 dubbel gemengd.
De wedstrijden worden naar 2 winnende sets van 4 games gespeeld. Bij 40-40 in de game wordt er een beslissend punt gespeeld. Bij een 3-3 stand in de games van één van de eerste 2 sets wordt er een tiebreak tot 7 punten gespeeld. Bij 1-1 in sets speel je een beslissende tiebreak tot 7 punten (geen supertiebreak!). De winnaar van de ontmoeting is de ploeg die het meeste wedstrijden gewonnen heeft. De winnende ploeg krijgt 3 punten, de verliezende 0 en bij een gelijkspel (2-2) krijgt elk team 1 punt.

Deelnemers
Deelnemen aan de zomercompetitie kan als je geboren bent in 2006 of vroeger. Een ploeg bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 heren en minimaal 2 en maximaal 3 dames. Er zijn (voorlopig) geen beperkingen in het totaal aantal punten per ploeg.

Speelschema
Vast speelschema waar tijdens de competitie niet van wordt afgeweken. Per avond vinden er drie ontmoetingen plaats (allemaal op T1, T2 en T3). De ontmoetingen starten stipt om 19.00u en de laatste wedstrijd start rond 22.00u. Tijdens de ontmoeting beslissen beide kapiteins in welke volgorde de wedstrijden afgewerkt worden. Kan de ontmoeting door onvoorziene omstandigheden niet doorgaan dan moet de ontmoeting binnen de eerste 6 dagen afgewerkt worden (kapiteins van de ploegen regelen dat zelf). Na afloop wedstrijdbladeren afgeven aan Daan of een aanwezig bestuurslid. Elke week verschijnt de nieuwe ranking op de website.

Inschrijven
Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier. De plaatsen zijn beperkt dus snel inschrijven wordt aangeraden.

Bij verdere vragen kan je gerust een mailtje sturen naar Daan Blomme op daan-blomme@hotmail.com.

Inschrijvingsformulier