Start to Tennis 2020

Beste leden en tennisliefhebbers,

Start to Tennis is een voordelig en compact lessenpakket voor beginnende volwassenen (minimum 18 jaar), met een lessenreeks, aangepast materiaal en plezierige speelmomenten. Er is geen specifieke sportachtergrond vereist, leren tennissen was nooit zo makkelijk!

De lessen vinden plaats telkens van 19.00 – 20.00u, 20.00 – 21.00u of van 21.00 – 22.00u. Geef bij inschrijving je voorkeursuur gerust door, maar houd alle tijdslots maximaal vrij. Na de eerste les worden de groepen mogelijks heringedeeld i.f.v. het startersniveau van de deelnemers.

Deelnemen kost 85,00 euro (exclusief verzekering = 15,00 euro). Hiervoor krijg je in ruil 7 uur groepsles + 1 uur begeleid tennis spelen. De lesdata zijn:

Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 Les 5 Les 6 Les 7 Begeleid
speelmoment
Ma 27/04 Do 30/04 Ma 04/05 Ma 11/05 Do 14/05 Ma 18/05 Ma 25/05 Do 28/05

Inschrijven kan online via deze link. De lessenreeks staat ook open voor niet-leden van Tennisclub Zomergem. Je betaalt dan naast de deelnameprijs van 85,00 euro eveneens 15,00 euro voor de verzekering. Bij inschrijving krijg je de vraag of je reeds lid bent bij Tennis Vlaanderen. Als je nog geen lid bent en voorlopig nog geen lid wil worden, vul dan enkel jouw gegevens in en duid stageverzekering aan. Nadien kan je de inschrijving voor Start to Tennis vervolledigen.

Opgelet: je inschrijving is pas geldig na je betaling! Hiervoor ontvang je een elektronisch overschrijvingsformulier via e-mail.

Tijdens de lessen leer je verschillende progressievormen

De trainer maakt keuzes afhankelijk van wat de starter kan en hoe hij evolueert:

• Basisslagen (forehand en backhand) en opslag vanaf de eerste les
  • Verplaatsen en herplaatsen op een tennisterrein
  • Tactische en technische tips
  • Spelregels voor enkel en dubbel

Enkel sportieve kledij en tennisschoenen

• Sportieve kledij en tennisschoenen zijn vereist!
  • Tennisracket en -ballen (kan je lenen bij de tennisschool)

Sociale clubleven

• Plezierige speelmomenten en mogelijkheid tot vervolglessenreeksen
  • Geniet van het gezellige clubleven en neem deel aan de gezamenlijke activiteiten

Wat doe ik na Start to Tennis?

• Mogelijkheid om na de lessen lid te worden van Tennisclub Zomergem aan de uitzonderlijke prijs van 65,00 euro.

Besluit

Met Start to Tennis leert iedereen in enkele plezante initiatielessen de basis van tennis aan. Start to Tennis heeft tot doel tennis voor een volwassenenpubliek toegankelijk te maken. De bedoeling is om de drempel tot het starten met tennis te verlagen. Door deze initiatielessen (waar voornamelijk het spelplezier primeert) wordt een eerste duwtje in de richting van het zelfstandig spelen van het tennisspel gegeven.