Laddercompetitie 2020

UPDATE: de laddercompetitie 2020 kan van start!!

Na weken van lockdown mochten we al even ons kot uit om te tennissen met twee tennispartners. Intussen is dat aantal wat versoepeld, het moment om onze laddercompetitie zo snel mogelijk te laten starten lijkt ons aangebroken!

Schrijf jullie dus snel in vóór woensdag 27 mei 2020 via onderstaand formulier, zodat we in het verlengd weekend van Pinksteren van start kunnen gaan!

Lees alle spelregels van de laddercompetitie nog eens goed na, uiteraard verwachten we dat alle deelnemers de Play Safe & Go regels blijven respecteren!

Veel succes!

Omdat we jullie graag aan het tennissen brengen, elkaar nog beter willen leren kennen en naast de tornooien ook een alternatief willen bieden, stellen we jullie voor het tweede jaar op rij de TCZ laddercompetitie voor.

Dit concept is ideaal voor wie geen zin/tijd heeft om in de officiële competitie te spelen en een goede reden om iemand die je minder kent uit te dagen om een balletje te slaan. Deze formule is perfect voor mensen met onregelmatige uren om gelijken te vinden en alsnog te kunnen tennissen. Het is ook de uitgelezen kans om kennis te maken met de jeugdspelers, om dan na de match nog eventjes na te praten in de TCZ-bar of de cafetaria van de sporthal.

De TCZ laddercompetitie is een vrijblijvende competitie voor alle leden vanaf geboortejaar 2006. Gedurende het volledige seizoen (van mei -uiteraard onder voorbehoud – t.e.m. september) kunnen leden elkaar uitdagen om een enkel te spelen.

We maken twee afzonderlijke lijsten, daarbij houden we geen rekening met de klassementen. De lijsten zijn gemengd, heren en dames spelen tegen elkaar.

Uitdagen en uitgedaagd worden
Iedereen kan iemand tot 7 plaatsen boven zich en tot 3 plaatsen onder zich uitdagen. Je kan een onbeperkt aantal keren spelen tegen dezelfde persoon. Je spreekt onderling af wanneer je kan spelen en reserveert een terrein.

Een match bestaat uit 2 winnende sets naar 4 games:
– bij 3-3 wordt nog een 7e game gespeeld, geen tie-break
– bij 1-1 in setstand wordt nog tot 2 winnende games gespeeld

De match wijkt af van het reguliere, met als doel de wedstrijd in één uur af te ronden, de tijd waarvoor een terrein gereserveerd wordt.

Na de match
Graag een e-mail sturen naar devuyst.fien@gmail.com
Onderwerp: TCZ laddercompetitie
Inhoud: lijst A of B, speler 1 – speler 2: met de setstanden.

Matchen die gespeeld worden i.k.v. het cavaclubtornooi, open tornooi, … worden niet meegeteld voor de TCZ laddercompetitie.

Update
Elke drie weken maken we een update van de lijst, waarbij we de gespeelde wedstrijden in rekening brengen:
– bij winst: 3 punten
– bij verlies in 3 sets: 2 punten
– bij verlies in 2 sets: 1 punt

Op zondag 13 september 2020 spelen we de laatste wedstrijden. In de daarop volgende twee weken spelen de laatste 8 van beide tabellen nog de eindronde.

Hoe deelnemen?
Schrijf vóór zondag 19 april 2020 in via onderstaand inschrijvingsformulier. Spelers die later op het seizoen nog willen inschrijven kunnen dit op dezelfde manier.

Nog vragen? Contacteer dan Fien Devuyst op 0498 49 97 70 of devuyst.fien@gmail.com.

Fien leidt deze laddercompetitie in goede banen en wenst jullie alvast veel tennisplezier!