Laddercompetitie 2021

Het buitenseizoen staat voor deur, het ideale moment om opnieuw het tennisracket boven te halen en elkaar uit te dagen in de TCZ laddercompetitie. Deze kunnen we coronaproof van start laten gaan, dus we gaan ervoor… voor het derde jaar opnieuw trouwens!

Dit concept is ideaal voor wie geen zin/tijd heeft om deel te nemen aan officiële competities en een goede reden om een TCZ’er die je nog niet goed kent uit te nodigen om een balletje te slaan. Deze formule is ook perfect voor leden met onregelmatige uren, jullie kunnen spelen wanneer het jullie het beste past.

De TCZ laddercompetitie is een vrijblijvende competitie voor alle leden vanaf geboortejaar 2007. Gedurende het volledige seizoen (van april t.e.m. september) kunnen jullie elkaar uitdagen om een enkel te spelen.

Dit jaar maken we één lijst, voor alle leden t.e.m. 5 punten. De lijst is gemengd, heren en dames spelen tegen elkaar.

Uitdagen en uitgedaagd worden

Iedereen kan iemand tot 7 plaatsen boven zich en tot 3 plaatsen onder zich uitdagen. Je kan een onbeperkt aantal keren spelen tegen dezelfde persoon. Je spreekt onderling af wanneer je kan spelen en reserveert een terrein.

Een match bestaat uit 2 winnende sets naar 4 games:

• bij 3-3 wordt nog een 7e game gespeeld, geen tie-break
  • bij 1-1 in setstand wordt nog tot 2 winnende games gespeeld

De match wijkt af van het reguliere, met als doel de wedstrijd in één uur af te ronden, de tijd waarvoor een terrein gereserveerd wordt.

Na de match

Graag een e-mail sturen naar devuyst.fien@gmail.com
Onderwerp: TCZ laddercompetitie
Inhoud: speler 1 – speler 2: met de setstanden

Matchen die gespeeld worden i.k.v. het cavaclubtornooi, open tornooi, … worden niet meegeteld voor de TCZ laddercompetitie.

Updates

Elke drie weken maken we een update van de lijst, waarbij we de gespeelde wedstrijden in rekening brengen:

• bij winst: 3 punten
  • bij verlies in 3 sets: 2 punten
  • bij verlies in 2 sets: 1 punt

In september spelen we de laatste wedstrijden en de eindronde. De exacte data bepalen we later nog en communiceren we in de loop van het seizoen.

Hoe deelnemen?

Schrijf vóór zondag 28 maart 2021 in via onderstaand inschrijvingsformulier. Spelers die later op het seizoen nog willen inschrijven kunnen dit op dezelfde manier. Deze worden dan bij de eerstvolgende update onderaan de lijst toegevoegd.

Nog vragen? Contacteer dan Fien Devuyst op 0498 49 97 70.

Fien leidt deze laddercompetitie in goede banen en wenst jullie alvast veel tennisplezier!

Inschrijvingsformulier