Laddercompetitie 2022

Op donderdag 21 april 2022 starten we opnieuw met onze TCZ Laddercompetitie. We zijn inmiddels aan de 4e editie toe, dat verdient een extraatje!

Dit concept is ideaal voor wie geen zin/tijd heeft om in de officiële competities te spelen en is een goede reden om een TCZ’er die je minder kent uit te dagen om een balletje te slaan. Deze formule is ook perfect voor mensen met onregelmatige uren, jullie kunnen spelen wanneer het jullie het beste past.

De TCZ laddercompetitie is toegankelijk voor alle leden vanaf geboortejaar 2008. Gedurende het volledige seizoen (van april t.e.m. september) kunnen jullie elkaar uitdagen om een enkel te spelen.

NIEUW dit jaar!!
Op donderdagavond 21 april 2022 organiseren we van 19.00 tot 22.00u een kick-off avond. Alle deelnemers van de laddercompetitie komen die avond langs en spelen meteen de eerste wedstrijden die meetellen voor de ladder. Fien zet jullie op weg en leidt de avond verder in goede banen. Jullie spotten intussen dé uit te dagen deelnemers en leggen al enkele volgende wedstrijden met elkaar vast.

We hebben één lijst voor alle leden t.e.m. 5 punten. De lijst is gemengd, heren en dames spelen tegen elkaar.

Uitdagen en uitgedaagd worden
Iedereen kan iemand tot 7 plaatsen boven zich en tot 3 plaatsen onder zich uitdagen. Je kan een onbeperkt aantal keren spelen tegen dezelfde persoon. Je spreekt onderling af wanneer je kan spelen en reserveert een terrein.

Een match bestaat uit 2 winnende sets naar 4 games:
– bij 3-3 wordt nog een 7e game gespeeld, geen tie-break
– bij 1-1 in setstand wordt nog tot 2 winnende games gespeeld

De match wijkt af van het reguliere, met als doel de wedstrijd in één uur af te ronden, de tijd waarvoor een terrein gereserveerd wordt.

Na de match
Graag jullie score doorgeven via het scoreformulier op de homepagina van onze website www.tennisclubzomergem.be. Zie bovenaan rechts “Gespeeld voor de ladder?”.

Matchen die gespeeld worden i.k.v. het cavaclubtornooi, open tornooi, … worden niet meegeteld voor de TCZ laddercompetitie.

Update
Elke drie weken maken we een update van de lijst, waarbij we de gespeelde wedstrijden in rekening brengen:
– bij winst: 4 punten
– bij verlies in 3 sets: 2 punten
– bij verlies in 2 sets: 1 punt

Half september 2022 spelen we de laatste wedstrijden. In de daarop volgende weken spelen de 8 hoogst gerangschikte spelers, de eindronde.

Inschrijven
Schrijf vóór dinsdag 19 april in via onderstaand inschrijvingsformulier en duidt meteen aan of je ook deelneemt aan de kick-off.

Leden die later op het seizoen nog willen instappen, kunnen op dezelfde manier inschrijven. Deze worden dan onderaan de lijst toegevoegd.

Nog vragen? Contacteer dan Fien Devuyst op 0498 49 97 70.

Ook dit seizoen begeleidt Fien vol enthousiasme deze laddercompetitie. Ze kijkt alvast uit naar jullie inschrijvingen en wenst jullie veel tennisplezier!

Inschrijvingsformulier