Laddercompetitie 2023

Beste leden,

Op donderdag 20 april 2023 starten we opnieuw met onze TCZ Laddercompetitie. We zijn inmiddels aan de 5e editie toe!

Dit concept is ideaal voor wie geen zin/tijd heeft om in de officiële competities te spelen en je kan een TCZ’er die je minder kent uitdagen om een balletje te slaan. Deze formule is ook perfect voor mensen met onregelmatige uren, jullie kunnen spelen wanneer het jullie het beste past.

De TCZ laddercompetitie is toegankelijk voor alle leden vanaf geboortejaar 2009, met maximum 5 punten als klassement. Gedurende het volledige buitenseizoen (van 20 april t.e.m. september) kunnen jullie elkaar uitdagen om een enkel te spelen.

Opnieuw een kick-off avond!!
Wegens groot succes vorig jaar organiseren we dit seizoen opnieuw een kick-off avond. Dit op donderdagavond 20 april 2022 van 19.00 tot 22.00u. Alle deelnemers van de laddercompetitie komen die avond langs en spelen meteen hun eerste wedstrijden die meetellen voor de ladder. Fien zet jullie op weg en leidt de avond verder in goede banen. Jullie spotten intussen dé uit te dagen deelnemers en leggen al enkele volgende wedstrijden met elkaar vast.

We hebben één lijst voor alle leden t.e.m. 5 punten. De lijst is gemengd, heren en dames spelen tegen elkaar.

Uitdagen en uitgedaagd worden
Dit jaar kan je iemand tot max. 8 plaatsen boven en tot max. 5 plaatsen onder jou uitdagen. Opgelet: deze regel wordt dit jaar STRIKT toegepast.
Speel je tegen iemand die volgens de laatste ranking 9 plaatsen of meer boven jou staat, of 6 plaatsen of meer onder jou dan telt deze wedstrijd NIET mee en krijgen beide spelers geen punten voor deze wedstrijd.

Je kan een onbeperkt aantal keren spelen tegen dezelfde persoon. Je spreekt onderling af wanneer je kan spelen en reserveert een terrein.

Een match bestaat uit 2 winnende sets naar 4 games:
– bij 3-3 wordt nog een 7e game gespeeld, geen tie-break
– bij 1-1 in setstand wordt nog tot 2 winnende games gespeeld

De match wijkt af van het reguliere, met als doel de wedstrijd in één uur af te ronden, de tijd waarvoor een terrein gereserveerd wordt.

Na de match
Graag jullie score doorgeven via het scoreformulier op de homepagina van onze website www.tennisclubzomergem.be. Zie bovenaan rechts “Gespeeld voor de ladder?” (vanaf 20 april zichtbaar).
Matchen die gespeeld worden i.k.v. het cavaclubtornooi, open tornooi, … worden niet meegeteld voor de TCZ laddercompetitie.

Update
Elke 3 weken maken we een update van de lijst, waarbij we de gespeelde wedstrijden in rekening brengen:
– bij winst: 4 punten
– bij verlies in 3 sets: 2 punten
– bij verlies in 2 sets: 1 punt

Half september 2023 spelen we de laatste wedstrijden. In de daarop volgende weken spelen de 4 hoogst gerangschikte vrouwen en de 4 hoogst gerangschikte heren de eindronde. Da’s nieuw dit jaar!

Inschrijven
Schrijf vóór dinsdag 18 april in via onderstaand inschrijvingsformulier en duidt meteen aan of je ook deelneemt aan de kick-off avond.
Leden die later op het seizoen nog willen instappen, kunnen op dezelfde manier inschrijven. Deze worden dan onderaan de lijst toegevoegd.

Nog vragen? Contacteer dan Fien Devuyst op 0498 49 97 70.

Ook dit seizoen begeleidt Fien vol enthousiasme deze laddercompetitie. Ze kijkt alvast uit naar jullie inschrijvingen!

Met sportieve groeten,

het bestuur


Inschrijvingsformulier