Onze organisatie

1. Introductie

Onze tennisschool onder leiding van hoofdtrainer Marc Desein bestaat sinds 1999 en beschikt over een uitgebreide staff van maar liefst 15 trainers. Het doel van onze tennisschool is zowel de competitieve als de recreatieve jeugd een professionele en aangename tennisopleiding te geven aan de hand van een gevarieerd lesprogramma.

2. Onze trainers

2.1 Competitietrainers

Desein Marc hoofdtrainer 0496 25 62 48
Verpoot Nico trainer A 0473 49 99 49
Beirnaert Daniël trainer B 0474 54 27 52
De Vleeschouwer Conny trainer B 0496 21 74 70
Sarafian David trainer B 0472 73 83 23
Blomme Daan trainer initiator 0470 07 73 64
Devuyst Fien trainer initiator 0498 49 97 70

2.2 Kids- en recreatietrainers

Braeckman Pascale bachelor L.O.
de Hertogh Maarten trainer initiator
Bonne Cynthia aspirant-initiator
Degroote Louis aspirant-initiator
de Hertogh Daan aspirant-initiator
Devos Isaura aspirant-initiator
Standaert Evelien aspirant-initiator
Grawet Lieve clubtrainer conditie
Martens Kim clubtrainer conditie

De hierboven vermelde lesgevers werden aangeworven door de club. Enkel zij kunnen les geven op onze terreinen.
De vet gemarkeerde lesgevers mogen ook privéles geven, dit enkel na uitdrukkelijk overleg met de hoofdtrainer.

3. Lessen en stages

3.1 Lessen

Tennisclub Zomergem werkt met drie cycli:

• cyclus 1   van oktober t.e.m. december
  • cyclus 2   van januari t.e.m. maart
  • cyclus 3   van april t.e.m. mei

Opmerking: schoolvakanties vallen buiten deze cycli, want tijdens de vakanties worden stages georganiseerd.

In onze lessen komen alle KidsTennis kleuren aan bod: wit, blauw, rood, oranje, groen en geel. Voor onze competitiespelers hebben we specifieke trainingsprogramma’s.

3.2 Stages tijdens de vakanties

Bekijk hier alle stages tijdens de vakanties.

De stages richten we eveneens in voor alle KidsTennis kleuren: wit, blauw, rood, oranje, groen en geel. Ook competitiestages zitten in ons aanbod.

3.3 Algemene informatie

• Alle tennisstages worden georganiseerd voor zowel recreatieve als competitieve spelers
  • KidsTennis in alle kleuren vormt een belangrijk onderdeel van onze stages
  • Eén leraar geeft les aan maximaal vier leerlingen op één terrein
  • Privétrainingen kunnen gegeven worden aan zowel volwassenen als aan jeugdspelers. Deze worden georganiseerd door de hoofdtrainer.

Opmerking: bij kleutertennis (kleur wit) kan de groep uit meer leerlingen bestaan.

4. Leeftijdscategorieën en methodieken

• KidsTennis
    Voor onze methodiek van het KidsTennis verwijzen we naar onze rubriek KidsTennis.
    Probeer het maar, het loont zeker de moeite!
  • Recreatieve jongeren 12-18 jaar
    Deze jongeren kunnen een aangepast  schema volgen met wekelijks 1 tot 2 trainingen per week.
  • Competitieve jongeren 7-18 jaar
    Deze jongeren trainen volgens een aangepast schema, waar het aantal trainingen vastgelegd wordt door de hoofdtrainer in samenspraak met ouders en spelers.
  • Volwassenen
    Voor de volwassenen organiseren we zowel groeps- als privélessen en richten we twee maal per jaar -in het buitenseizoen- een reeks Start to Tennis in.
    De groepen worden samengesteld aan de hand van het aantal ingeschreven deelnemers en hun niveau.
  • Motoriek- en coördinatietrainingen
    We voorzien een optie motoriek-coördinatie voor:
    – blauw en rood op woensdag tussen 13.30u en 15.00u en op zaterdag tussen 09.00u en 11.00u.
    – vanaf oranje op vrijdag tussen 17.00u en 18.00u.
    – voor de recreatieve spelers op woensdag tussen 13.30u en 15.00u en op zaterdag tussen 11.00u en 12.00u.
  • Algemeen
    Gedurende de drie cycli organiseert onze tennisschool drie trainersvergaderingen en één tennistiek congres in de club. Verder volgen onze trainers regelmatig bijscholing en nemen we jaarlijks deel aan de Kaderdagen van Tennis Vlaanderen. Zo behouden onze trainers steeds het hoogste niveau!