Tennisclub Zomergem Logo
Menu


Spelregels en info Zomercup 2024

Op 7 juni starten de poulewedstrijden voor de Zomercup. Voor alle deelnemers zetten we de spelregels en andere nuttige info hieronder op een rijtje.

Elke vrijdag wordt er een hapje te eten voorzien (bv. frietjes, pastabeker, hamburger, ...). Vooraf inschrijven is niet nodig.

Veel succes en plezier allemaal!

Planning van de wedstrijden

  • Elke deelnemer ontving normaal gezien een mail met de planningsmomenten. Tennis Vlaanderen werkt sinds dit jaar met een nieuwe tornooimodule en we hebben begrepen dat sommige leden zo'n mail niet ontvangen hebben (ondanks ze wel werden verstuurd). Kijk zeker nog eens in jullie spambox mocht dat niet het geval zijn. De tabellen zijn alvast raadpleegbaar via deze rechtstreekse link, onze website (Competitie > Clubtornooien) en ook in de Tennis Vlaanderen app zijn alle matchen te vinden. 
  • Er was tot één week na de planning de tijd om nog wedstrijden te verplaatsen. Verschillende deelnemers onder jullie hebben dat gedaan. Mochten er deelnemers zijn die dit alsnog willen doen, kan dit uitzonderlijk tot ten laatste vrijdag 7 juni. 
  • Kan een deelnemer na deze deadline alsnog door omstandigheden niet spelen is er een mogelijkheid om vervanging te voorzien. De vervangende speler mag niet in dezelfde reeks met een andere speler meedoen, én heeft hetzelfde of een lager klassement dan de speler waarvoor hij/zij invalt. Dit wordt vooraf ook meegedeeld aan de wedstrijdleiding. 

Wedstrijdverloop

  • De wedstrijden worden gespeeld op tijd: 55 minuten (inclusief opwarming). Start en einde wordt aangegeven door een fluitsignaal.
  • Gelieve 10 minuten op voorhand aanwezig te zijn, de wedstrijden starten stipt op tijd. Niet tijdig aanwezig = minder speeltijd. 
  • Games worden doorgeteld, er bestaan geen sets. Bij 40-40 wordt een beslissend punt gepeeld (serveerder kiest kant).
  • Enkel volledig afgewerkte games tellen mee. Wordt er afgefloten tijdens een nieuw aangevangen game wordt dit niet afgewerkt, en wordt er dus ook geen game toegekend. 
  • Bij een gelijke stand (in games) na het fluitsignaal, wordt een tiebreak tot 7 gespeeld met een beslissend punt bij 6-6.
  • Na afloop van de match wordt de stand doorgegeven aan de wedstrijdleiding.