Tennisclub Zomergem Logo
Menu


Spelregels Wintercup 2023 - 2023

Op 25 november starten de poulewedstrijden voor de Wintercup. Voor alle deelnemers zetten we de spelregels hieronder op een rijtje.

De tabellen en speeldata kunnen kunnen jullie raadplegen via deze link (ook via Competitie > Clubtornooien).

Veel succes en plezier allemaal!

  • Voor elke match wordt maximum 1,5 uur voorzien. Om ervoor te zorgen dat de match met zekerheid is afgewerkt binnen die voorziene periode wordt er bij 40-40 een beslissend punt gespeeld. De serveerder kiest daarbij telkens de kant (paar of onpaar). 

  • Er wordt een volwaardige wedstrijd gespeeld naar twee winnende sets. In geval van een derde set volgt er een supertiebreak tot 10 punten (2 punten verschil). 

  • Na het ontvangen van de planning krijgen de spelers 1 week de tijd (t.e.m. vrijdagavond 24 november) om contact op te nemen met de wedstrijdleiding om eventuele planningsproblemen te verhelpen. Na die week wordt er in geen geval meer geschoven met de planning. Kan een bepaalde speler na die ene week alsnog niet spelen, dient die zelf voor vervanging te zorgen. De vervanger moet hetzelfde of een lager klassement hebben dan de persoon waarvoor hij/zij invalt. 

  • Na afloop van de wedstrijd wordt de uitslag via een berichtje gemeld aan de wedstrijdleiding (Daan Blomme: 0470 07 73 64 of daan.blomme@tennisclubzomergem.be).

  • De finales van de Wintercup 2024 worden gespeeld op de opening van het buitenseizoen (april 2024). De exacte datum wordt bekendgemaakt bij het vrijgeven van de jaarkalender 2024.